"Minél több cselekedetet viszünk véghez, annál több lesz az eredmény."      (Kurt Tepperwein)VÁLTOZÁS

A pénzügyi világ válsága, a légköri változások, a társadalmi folyamatok teljes átalakulása az egyes embert is állandó megújulásra készteti. Mindazok a fogódzók, amelyekben tegnapig még sziklaszilárdan hittünk, mára átértékelődtek vagy teljesen elvesztették funkciójukat. Új felismerések, új elvárások, új vágyak születnek naponta, és ez arra késztet bennünket, hogy gondoljuk át és tudatosítsuk az önmagunkról alkotott képet.

A változás az emberi élet természetes velejárója. Válságainak, kríziseink mindig az egyes életszakaszok átmeneteihez kötődnek. Hallottál már az ÉLETKÖZÉPI VÁLSÁGRÓL? A múlt század második felében, egy Bernard Lievegoed nevű kutató, az emberi élet egyes fázisait kutatva felfedezte, hogy életünk két legrögösebb időszaka, az életközépi válságnak is mondott periódus a 34-37 majd a 40-45 éves korunk tájára tehető. A kapcsolatok átalakulása: válás, házasság, új karrier, új értékek teremtése, és azok elvesztése is jellemzi ezeket az időszakokat. Válságaink megélésekor pedig legtöbbször magunkon kívül keressük a problémák okozóját. Érezzük, hogy valamin változtatni kéne, valamit másképp kellene csinálni.

De mit?                     És hogyan?

Az első, jól ismert reakció, hogy megijedünk, gyengének, szerencsétlennek érezzük magunkat. Gyakran éljük át, hogy ami eddig bevált, az már nem hoz megoldást, új eszközeink pedig még nincsenek. Ebben a terhelt állapotban ritkán gondolunk arra, hogy a problémának ÜZENETE van!

- Mit üzen nekem a párom?
- Mit mond a gyerekem?
- Mit is akar a főnököm?
- Mit jelez a testem?
- Mit üzennek a gondolataim, az érzéseim?
- Miért kaptam épp ezt a feladatot?

A válaszok pedig mind ott vannak benned.
Hogy megtaláld őket, ki kell lépned a komfortzónádból.

 


Ha valóban jobbá akarod tenni az életedet: MINDIG IDŐBEN VAGY!

 
 


© 2012 Pápai Ildikó - Minden jog fenntartva.
idobenvagy.hu Főoldal | Oldaltérkép | Szerzői jogok | Mobil verzió