Magamról

Harmincas éveim elején, főiskolai diplomával, és dübörgő energiákkal, egy világhíres multicég hűséges katonájaként, boldogan vártam első gyermekem érkezését. Világra jövetelével a kisgyermekes anyákat körülölelő boldog párában teltek mindennapjaim, egy gondosan megtervezett, szép jövő ígéretével. Két és fél év múltán, egy borongós, őszi napon, a gyermekorvosi rendelőben közölték velem a tényt, hogy gyermekem autista. Legalább is minden jel ebbe az irányba mutat. A lázas, sírdogáló gyerekkel, és a "hogyan tovább" kérdésével a nyakamban, próbáltam hazatalálni. A becsapottság, a tehetetlenség, és a gyászhoz hasonlatos érzésekből font háló alatt vergődve, eszembe sem jutott, hogy mindezek értéke, esszenciája, csak jóval később lesz kinyerhető.

A hivatalos diagnózissal új időszámítás kezdődött az életünkben. Az írás kezdetben terápiaként lett része a mindennapjaimnak, de átlátva a megváltozott életformánk adta szűkös lehetőségeimet, praktikus okokból, és a tanulás szándékával, szakemberekre bíztam magam. A lelkesedés és munka gyümölcse a megerősítés lett, és sok hónappal később, diplomás újságíróként, már egy második szakmát érezhettem magaménak. Első interjúim során, egy ismert és elismert írónktól hallottam a következőt:
"Egy jó beszélgetés mindig kinyit egy-két titkos ajtót."


Remek találkozásokkal, csodálatos emberekkel folytatott beszélgetésekkel teli évek után, egy újabb ajtó tárult fel előttem. Megismerkedtem a coaching szemléletével, és rádöbbentem, hogy addigi életem minden pillanata arról a folyamatról szólt, amit fejlődésnek, új célok és új értékek teremtésének, változásnak hívunk. Ma már tudom, hogy életem legdrámaibb, legmegoldhatatlanabbnak hitt helyzetei voltak a legnagyobb kincsek abban a bányában, ahová számtalanszor leereszkedtem.

Hiszem, hogy miként a természet, mi is állandó változásban vagyunk. Hiszem, hogy saját életem felismerései által – okleveles coachként – hiteles segítőd tudok lenni, ha úgy érzed, megtorpantál, beleragadtál hétköznapjaid fogaskerekei közé. A fejlődés mindig kockázatos és kényelmetlen, gyakran a bizonytalanság érzésével jár kéz a kézben. Hogy a bizonytalanságból bizonyosság legyen, ne félj segítséget kérni.


Ha valóban jobbá akarod tenni az életedet: MINDIG IDŐBEN VAGY!

 
 


© 2012 Pápai Ildikó - Minden jog fenntartva.
idobenvagy.hu Főoldal | Oldaltérkép | Szerzői jogok | Mobil verzió